25.4.2018

Miten Stop töhryille -projekti muutti Helsingin graffitikenttää?

Edu Kehäkettusen luotsaamassa juttusarjassa keskeiset tekijät ruotivat graffitin helsinkiläistä historiaa. Neljännessä jaksossa äänessä on Seis.

Vuonna 1998 alkaneen Stop töhryille -hankkeen tavoitteena oli poistaa graffitit, tarrat, tägit ja julkisteet Helsingin katukuvasta. Kymmenen vuotta kestäneen projektin aikana Helsinki ylläpiti nollatoleranssia graffiteja kohtaan ja poistatti suurella rahalla graffiteja kaupungin seinistä.

Kuinka Stop töhryille -projekti vaikutti graffitimaalareiden yhteisöön? Entä miten graffiteja kontrolloidaan muissa Pohjoismaissa?

 

 

Viides ja viimeinen jakso juttusarjasta ilmaantuu eetteriin ja Radio Helsingin ensi viikolla. HAMin Graffiti-näyttely tarkastelee graffitikulttuurin eri puolia ja kaupunkitilan omistajuutta. Lisätietoja näyttelystä täältä.