23.9.2018

Viikon levy: Yona – 7

Yonan seitsemäs studiolevy on Radio Helsingin Viikon Levy.

Kun Yona julkaisi vuonna 2010 debyyttialbuminsa ”Pilvet liikkuu, minä en”, hänet palkittiin Vuoden Tulokkaan Emma -palkinnolla. Debyytin jälkeen hän on julkaissut uutta musiikkia tasaiseen tahtiin, ja on aina on leikitellyt yli genrerajojen, ja imenyt rohkeasti vaikutteita niin hip hopista, folkista, jazzista kuin iskelmästäkin.

Yona onkin jälleen hakenut uutta ilmaisua uudelle albumilleen.

Tällä levyllä Yona antoi itselleen aikaa selvittää, mitä oikeasti haluaa lauluillaan sanoa. Omien sanojensa mukaan laulaminen ja laulunkirjoittaminen ovat hänelle tapa elää.

Tuoreen albumin tekijäkaartiin lukeutuvat Yonan ja yhtyeensä lisäksi muun muassa Didier Selin, Mikko Pykäri, Riku Mattila ja Mikko ”Pyhimys” Kuoppala. Albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu Ghetto keräsi nopeasti ylistystä sekä yleisöltä että kriitikoilta.

”Musiikki on parasta mitä tiedän, enkä halua nyt elää mitään muuta elämää kuin elämää musiikin parissa. Toivon, että voin musiikkini kautta voimaannuttaa ja rohkaista ihmisiä elämään rohkeammin, sekä tuntemaan pelottomammin.” -Yona

Yona Radio Helsingissä Laura Frimanin vieraana tiistaina 25.9 kello 15.00