28.8.2018

UMO Jazz Orchestra halutaan pelastaa

Freelancemuusikot ry:n johtokunta vetoaa adressissaan päättäjiin, että UMO Jazz Orchestran tulevaisuus turvataan pitkäkestoisella ratkaisulla.

Freelancemuusikot ry on julkaissut adressin UMO Jazz Orchestran tulevaisuuden turvaamisen  puolesta, sillä orkesterin talouden tasapainottamiseksi on esitetty jopa 50 %:n osa-aikatoimintaa.

”UMO Jazz Orchestra on maamme ainoa päätoiminen big band, ja sen rooli kotimaisessa jazz- ja rytmimusiikkikulttuurissa on merkittävä. Nyt UMOn toiminnan tulevaisuus on vaakalaudalla puutteellisen julkisen rahoituksen vuoksi”, adressissa kirjoitetaan. Siinä todetaan, että ehdotettu osa-aikamalli on nykyistä kalliimpi ratkaisu ja johtaisi orkesterin toiminnan hiipumiseen. Freelancemuusikot ry:n mukaan päätoimisuus tulee säilyttää, sillä se takaa pitkäjänteisen taiteellisen sisällön luomisen ja laadukkaan toteuttamisen sekä sen, että UMOn huippuosaamisesta voidaan nauttia myös tulevaisuudessa.

Radio Helsingin aamuissa aiheesta keskustelivat Ville Vannemaa (UMOn freelancesaksofonisti ja freelancekapellimestari), Jaska Lukkarinen (freelancemuusikko) ja Mikko Mäkinen (UMOn saksofonisti ja luottamusmies).

Kuva: Tommi Tapola