27.8.2018

Radio Helsinki viettää perjantaiaamut Kauppatorilla

Anna Cadia ja Arto Koskelo selvittävät paikallisten suhdetta Helsingin merellisen keskustan sydämeen. Miltä Kauppatorin tulevaisuus näyttää?

Kauppatori on suosittu kauppapaikka, vesiliikenteen vilkas satama ja yksi Helsingin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kolmen peräkkäisen perjantain ajan taajuudella pohditaan, miten Kauppatoria voisi kehittää tulevien vuosien aikana. Kuinka Kauppatori vastaisi paremmin paikallisten tarpeisiin? Mitä torilta puuttuu tai mitä sieltä pitäisi ehdottomasti poistaa?

Omia ehdotuksia, puheenaiheita tai kysymyksiä Kauppatorin tulevaisuuteen liittyen voi laittaa kolmen viikon ajan osoitteeseen toimitus@radiohelsinki.fi. Keskustelua käydään myös Kauppatori kehittyy Facebook-ryhmässä.

Alueen lyhyen aikavälin kehittämisestä vastaa jatkossa viereiset torikorttelit elävöittänyt Helsingin Leijona Oy yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

”Kauppatori on urbaanin kaupunkielämän keskus, jonka täyttä potentiaalia ei vielä ole hyödynnetty. Aiemmat yritykset parantaa Kauppatorin kokonaisuutta eivät ole tuottaneet toivottua lopputulosta. Nyt tarkoituksena on edetä suuren kokonaissuunnitelman sijasta käytännönläheisemmin ryhtymällä systemaattisesti hakemaan ja toteuttamaan pienempiä torin ilmettä ja toiminnallisuutta kehittäviä parannuskohtia”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Lue lisää kehittämissuunitelmasta täältä.

Radio Helsingin aamut Kauppatorilla 31. elokuuta sekä 7. ja 14. syyskuuta klo 7-11. Lähetysten aikana tarjolla on kahvia ja pullaa eli nouda siihen oikeuttava kuponki Artolta ja Annalta. Tule siis moikkaamaan, niin pidetään torikokous!

Aamut Kauppatorilla tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Torikortteleiden kanssa.