14.3.2018

Toiveuusintana lauantaina: Erikoislähetys Ilkka ”Emu” Lehtisen muistolle

Matti Niveksen marraskuinen erikoislähetys kuullaan toiveuusintana lauantaiaamussa 17. maaliskuuta. Kolmituntisessa lähetyksessä muistetaan vieraiden ja Emulle omistetun musiikin kanssa legendaarista levykauppiasta.

Digelius-levykaupan omistaja Ilkka ”Emu” Lehtinen menehtyi sairauskohtaukseen 22. lokakuuta 2017. Lehtinen oli menehtyessään 70-vuotias.

Uutinen Emun kuolemasta yllätti lokakuussa myös Matti Niveksen:

”Eräs Helsingin pysyvimmistä ja rakkaimmista asioista itselleni on ollut Viiskulmassa sijaitseva Digelius-levykauppa. Joka kerta Digeliuksessa käydessäni olen poistunut elämystä rikkaampana riippumatta siitä, onko matkaan tarttunut uusia levyjä. Digelius on paikka rauhoittua hetkeksi, tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Kaiken kaupasta huokuvan yhteisöllisyyden ytimessä on aina ollut Ilkka ”Emu” Lehtinen, äärimmäisen lämminhenkinen ihminen, jonka kanssa kenen tahansa musiikkia rakastavan on ollut helppo ystävystyä. Sydämeni särkyy ajatellessani, että Emu on ikuisesti poissa. Sain tiedon ollessani matkalla ja tuntuu, että sitä Helsinkiä josta lähdin, ei enää ole olemassa samanlaisena ilman Emua. En voi vielä käsittää asiaa täysin.

Haluan omistaa Emulle yhden kokonaisen jakson radio-ohjelmastani ja muistella häntä kolmituntisen verran. Ohjelma on oma kiitokseni edesmenneelle ystävälleni, Ilkka ”Emu” Lehtiselle.”

Matti Niveksen erikoislähetys toiveuusintana lauantaina 17. maaliskuuta klo 9-12.

Ohjelmassa vierailevat Mikko Innanen, M.A. Numminen, Charles Gil, Raoul Björkenheim, Mikko Mattlar, Risto Nevanlinna, Annamaija Saarela, Verneri Pohjola, Timo Lassy, Tommy Lindgren, Papa Montero, Iiro Rantala ja Teemu Viinikainen. Lisäksi kuullaan Mikko Innasen raportti Emun kantiksesta Helkan baarista, Emulta ostettuja levyjä ja hänelle omistettua musiikkia.

Kuva: Jori Hellstedt