12.2.2018

Kippiksessä suuri lonkero- ja limuviinajakso!

Keskiviikkona Kippis! selvittää kaiken lonkerosta ja limuviinasta.

Kaikkien aikojen ensimmäiset lonkerot valmistettiin Helsingissä vuonna 1952 järjestettyjä olympialaisia varten. Mutta miten tuota suomalaista suosikkijuomaa tehdään? Entä mikä on lonkeron kulttuurillinen merkitys?

Kippis! pureutuu keskiviikkona lonkeroiden ja limuviinojen maailmaan. Mitkä limuviinojen maut myyvät Suomessa? Miten lonkeron vienti vetää? Ohjelmassa käsitellään myös kauppojen limuviina-kohua. Mitä lonkerolle tapahtuu tulevaisuudessa?

Anikó Lehtisen vieraina studiossa keskiviikkona klo 13-14 ovat Hartwallin CMI ja tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri ja Helsinki Distilleryn Kai Kilpinen. Lisäksi maistetaan itämaishenkistä ruokaa lonkeroiden kera.

Jaksossa nautittavat lonkerot: Laitilan Brändy Long Drink, Swing Stron Long Drink Grapefruit, Ägräs Long Drink.

Kippiksen tarjoaa HOK-Elannon Oluthuoneet.