16.1.2018

Koukussa-ohjelma pureutuu addiktioiden ytimeen

Koukussa esittelee addiktioita laidasta laitaan ja avaa niiden syntyä. Uutta keskusteluohjelmaa luotsaa Jussi Kinnunen. Kyseessä on laajin addiktioita käsittelevä kokonaisuus, mitä Suomessa on tehty.

Ihmiselle voi kehittyä riippuvuus mihin tahansa toimintaan tai aineeseen, josta voi saada mielihyvän tunteita. Mutta milloin riippuvuus määritellään haitalliseksi? Miten sosiaalinen, psyykkinen tai fyysinen riippuvuus eroavat toisistaan? Mitä läheinen voi tehdä auttaakseen addiktia – ja itseään?

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään kemiallisia päihteitä. Jokaisella jaksolla on oma teemansa, johon Kinnunen pureutuu mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Luvassa on jaksoja muun muassa seksistä, ruoasta, sosiaalisesta mediasta sekä työstä. Teemojen mukaan valitut vieraat vaihtelevat tutkijoista lääkäreihin, terapeutteihin, hyvinvointivalmentajiin ja kokemusasiantuntijoihin. Kevään aikana kuullaan muun muassa Roope Salmisen ja Jonna Nygrén-Jäntin tarinat riippuvuudesta.

Jussi Kinnunen on on päihdeterapeutti, seksuaalineuvoja ja muusikko, jonka missiona on vapauttaa ihmiset häpeän ja naurunalaiseksi joutumisen pelosta. Hassisen Kone ja Freud, Marx, Engels & Jung -yhtyeiden basistina tunnettu Kinnunen on itse entinen päihteiden ongelmakäyttäjä, jonka rock-elämä päättyi sairaalan letkuihin. Hän on ollut raittiina pian 21 vuotta. Kinnunen toimi myös valmentajana Ylen Korkki kiinni -dokumenttisarjassa vuonna 2015.

Koukussa Radio Helsingissä 23. tammikuuta alkaen. Suora lähetys tiistaisin kello 13-14, jonka jälkeen jaksot kuunneltavissa podcastina.