12.12.2017

Viikon kirja: Ossi Nyman – Röyhkeys

Radio Helsingin Viikon kirja on Ossi Nymanin keskustelua herättänyt esikoisromaani.

Romaanin kertoja vaeltaa Turussa odottamassa Bruce Springsteenin konserttia, Tampereella työvoimakoulutuksessa ja Helsingissä kirjoittajakoulussa. Hän pitää kanapitsasta, tyttöystävästään, ja suosikkiartistinsa konsertista hän suorastaan ilahtuu. Työtä hän ei halua tehdä.

Ossi Nymanin Röyhkeys on ennen kaikkea kirja työstä. Romaanin lakoninen kerronta näyttää vaivihkaa kahmaloittain maailmasta, jossa työn tekeminen on ihmisarvon mitta. Missä ollaan, kun työ määrittää kaiken yhteiskunnassa, mutta sitä ei haluta tehdä, syystä tai syistä joita ei suoraan kerrota – ja jotka eivät välttämättä meille kuulu?

Laajan työttömyyskeskustelun herättänyt Ossi Nyman vierailee Suuressa hesalaisessa kirjakerhossa keskiviikkona klo 18-19.