5.12.2017

Viikon kirja: Toinen tuntematon

Toinen tuntematon luo katseen naisten tarinoihin sota-ajalta.

Millaisia tarinoita Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan naishahmojen taakse voisi kätkeytyä? Tämän kysymyksen innoittamina WSOY ja viestintätoimisto Ellun Kanat lähettivät viime vuodenvaihteessa kirjoituskutsun useille kirjailijoille.

Siinä missä Väinö Linnan Tuntematon sotilas on ikoninen sotaromaani miesten koettelemuksista ja tunteista sodassa, pyrkii Toinen tuntematon -antologia vastaavasti kartoittamaan tuntoja kotirintamalta ja naisten käymästä sodasta. Vaikka naisten näkökulma on keskiössä, tuodaan tarinoihin myös muita kotirintaman ja rintaman ihmisiä.

Mukana on yli kaksikymmentä nykykirjailijaa Joel Haahtelasta Hanna Weseliukseen. Jokainen heistä on saanut tehtäväkseen kirjoittaa yhdestä Tuntemattoman sotilaan naishahmosta itsenäisen novellin. Teoksen ovat toimittaneet Johanna Catani ja Lari Mäkelä.