4.12.2017

Suomenruotsalaiset naiset murtavat vaikenemisen kulttuurin

#dammenbrister-kampanjan mukaan suomenruotsalaisia yhteisöjä vaivaa vaikenemisen kulttuuri, jossa syyllisiä suojellaan.

Ruotsissa keskustelu seksuaalisesta häirinnästä on edennyt huomattavasti syvemmälle kuin Suomessa. Esiin ovat astuneet esimerkiksi näyttelijät, laulajat, lakialan ammattilaiset, poliitikot, toimittajat, urheilijat sekä koululaiset. Ruotsissa #metoon rinnalle on syntynyt useita hashtageja, jotka tekevät ongelmaa näkyväksi.

Nyt myös suomenruotsalaiset naiset ovat nousseet vaatimaan loppua seksuaaliselle häirinnälle. Yli 6 000 suomenruotsalaista naista on allekirjoittanut seksuaalista häirintää vastustavan #dammenbrister-kampanjan.

Renaz Ebrahimin vieraina studiossa kampanjan koordinaattori Jenna Emtö, Maria Nemlander sekä artisti Ronya.

Onko seksuaalista häirintää ja sen taustoja käsitelty Suomessa liian vähän? Mahdollistaako tiivis yhteisö häirinnän hiljaisen hyväksynnän? Kuuntele keskustelu ohesta!