28.11.2017

Viikon kirja: Perttu Häkkinen – Hukkuminen

Radio Helsingin Viikon kirja on on Perttu Häkkisen vangitseva dokumenttiromaani helsinkiläisestä rikoksesta.

Juhannusviikolla vuonna 2001 kumpulalaisen pienkerrostalon rapusta löytyy ruumis. Ruumiinavauksessa selviää, että 18-vuotias helsinkiläismies on kuollut hukkumalla.

Iltapäivälehdet nimeävät tapauksen Kumpulan kidutussurmaksi. Poliisi pidättää kaksi miestä, jotka ovat lehtien mukaan kiduttaneet uhriaan tuntitolkulla äärimmäisen raakoja keinoja käyttäen. Toinen pidätetyistä, 25-vuotias Pedro Avila-Mahkonen herättää mediassa erityistä mielenkiintoa.

Myöhemmin Avila-Mahkonen tuomitaan elinkautiseen murhasta, vaikka teletunnistetiedot osoittavat ettei hän ole ollut surmapaikalla uhrin kuolinhetkellä. Yli kolmentoista vuoden vankilassa olon jälkeen hän vapautuu muuttuneena miehenä.

Kuulijoilla on mahdollisuus voittaa Perttu Häkkisen Hukkuminen – Kertomus Kumpulan surmayöstä itselleen keskiviikkona Radio Helsingin aamuissa. Perttu Häkkinen vierailee samana iltana Suuressa hesalaisessa kirjakerhossa klo 18-19.