24.11.2017

Antti Auvisen sävellys juhlistaa 100-vuotiasta Muusikkojen Liittoa

Yleisradion sinfoniaorkesteri RSO esittää juhlakaudellaan yhteensä yhdeksän kantaesitystä, joista 24. marraskuuta on vuorossa Antti Auvisen uuden teoksen.

Turbo Aria -teos on Yleisradion ja 100. toimintavuottaan juhlivan Suomen Muusikkojen Liiton yhteistilaus. Auvinen on tehnyt teokseensa monta lyhyttä samplea vanhoista oopperoiden ja kansansävelmien levytyksistä vuosilta 1904–1914.

”Samplet ovat hyvin lyhyitä, tai luupataan hyvin lyhyttä aluetta, tai näytteitä on viritetty uudelleen. Sanoisin, että samplen alkuperää on vaikea tunnistaa – mielenkiintoista nähdä josko jotain tunnistetaan”, Auvinen kertoo.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa. Konsertin taltiointi nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 3.12. ja 10.12. ja uusintana Yle TV1:ssä 9.12. ja 16.12.

Antti Auvinen vieraili Njassan ohjelmassa torstaina – kuuntele haastattelu ohesta!

 

 

Radio Helsingin omistaa Livelaboratorio Oy. Yrityksen taustalla on Muusikkojen liitto.