20.11.2017

Radio Helsingissä ollaan Armomurhaajan armoilla

Viikon aikana pureudutaan Armomurhaaja-elokuvaan. Luvassa myös kilpailu, jossa voi voittaa itselleen elokuvan soundtrackin vinyylinä, digital download -linkin sekä liput elokuvaan.

Maanantaina 20. marraskuuta kello 15 Henri Pulkkisen vieraaksi saapuvat näyttelijä Matti Onnismaa ja ohjaaja Teemu Nikki, jotka myös käynnistävät elokuvaan liittyvän kilpailun. Lisäksi viikon aikana kanavalla vierailevat elokuvan tuottaja Jani Pösö, eläinetiikkaan erikoistunut tutkija Sami Keto sekä elokuvan musiikista vastaavat Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen.

Ole kuulolla ja osallistu kilpailuun Radio Helsingin Facebook-sivulla. Kilpailu käynnistyy maanantaina kello 15 ja siihen osallistutaan vastaamalla kysymykseen “Minkä biisin tahtiin sä haluisit kuolla?”

Kyseessä on suora lainaus elokuvasta ja myös monet Radio Helsingin tekijät vastaavat kinkkiseen kysymykseen.

Elokuvasta lyhyesti:

Veijo Haukka (Matti Onnismaa) on mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Pienet eläimet hän kaasuttaa pakokaasulla ja isommat ampuu pistoolilla. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Lemmikkien omistajia kohtaan Veijo ei ole yhtä armollinen.

Petri Kettu (Jari Virman) tuo Veijolle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja hän ottaa koiran omakseen. Kuin varkain Veijon usko ihmisyyteen palaa ja hänen sydämestään löytyy pieni tila jopa rakkaudelle. Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

Elokuvan ensi-ilta on 24. marraskuuta.