17.11.2017

”Musiikkialan kytkökset ovat monelta osin raakoja”

Mikael Gabriel syyttää Nelonen Median radioita boikotoinnista. Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkisen mukaan kyse voi olla sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina, että räppäri Mikael Gabriel syyttää Nelonen Median radioita boikotoinnista. Artisti kommentoi asiaa perjantaina myös Facebook-sivullaan. Räppäri on omien sanojensa mukaan joutunut pelinappulaksi Nelosen ja MTV:n väliseen kanavasotaan.

Nelonen Median radioiden musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä kiistää Helsingin Sanomien artikkelissa, että Mikael Gabriel olisi asetettu soittokieltoon. Radio Helsingin haastattelupyyntöön Koivusipilä kommentoi, että hänellä ei ole Helsingin Sanomien haastatteluun lisättävää.

Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen kommentoi asiaa puhelimitse Radio Helsingin aamuissa.

Pokkinen pitää kunnioitettavana sitä, että menestynyt artisti tuo tällaisen asian esiin. Musiikkialan kytkökset ovat Pokkisen mukaan monelta osin raakoja ja jopa kohtuuttomia, eikä pienemmällä artistilla useinkaan ole uskallusta lähteä taistelemaan niitä vastaan.

Kuuntele haastattelu ohesta!

 

 

Radio Helsingin omistaa Livelaboratorio Oy. Yrityksen taustalla on Muusikkojen liitto.