2.11.2017

Maria Veitola luotsaa uuttaa ohjelmaa naisista työelämässä – “Ei pysty ku menkat tai lapset”

Radio Helsingin ja TBWA\Helsingin luoma kuusiosainen keskusteluohjelma purkaa väittämiä naisista työelämässä tutkimustiedon ja studiovieraiden avulla.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään naisia yritysten johtajina. Jokaisella jaksolla on siis oma teemansa, johon liittyviä myyttejä murskataan tai vahvistetaan Maria Veitolan johdolla. Teemojen mukaan valitut vieraat vaihtelevat yliopiston tutkijoista poliittisiin vaikuttajiin ja taiteilijoihin. Keskustelun pohjana toimii fakta ja tutkimusdata, jonka tuottaa tiedon etsimiseen erikoistunut TBWA\Helsingin Insights-tiimi.

Vaikka Suomi on yksi tasa-arvoisimpia maita, löytyy etenkin työelämästä yhä tilanteita, joissa lasikatto on todellinen. Radio Helsinki on tasa-arvon äänekäs puolestapuhuja ja edelläkävijä. TBWA\Helsinki taas on sitoutunut kehittämään naisten asemaa työelämässä. Idea poikkeuksellisesta yhteistyöstä tuntui heti luontevalta.

”Joukossa on voimaa. Asioista pitää puhua, jotta saadaan aikaiseksi muutosta. Aiheen ympärille haluttiin luoda ohjelma, joka rikkoo perinteisen yhteistyömallin ja tuo huutelun tilalle faktaperusteisen keskustelun”, Maria Veitola toteaa.

Naisen Kengissä Radio Helsingissä 7. marraskuuta alkaen. Suora lähetys tiistaisin klo 16-17, jonka jälkeen jaksot kuunneltavissa myös podcastina.