23.10.2017

Digelius-levykaupan Emu Lehtinen on kuollut

Lehtinen oli jazzin ja maailmanmusiikin ehtymätön tietopankki.

Viiskulmassa sijaitsevan Digelius Music -levykaupan omistaja Ilkka ”Emu” Lehtinen on kuollut. Lehtinen oli 70-vuotias. Tiedon Lehtisen kuolemasta vahvisti Helsingin Sanomille hänen poikansa. Kuolinsyynä oli sairauskohtaus.

Suomen tunnetuimpiin levykauppoihin kuuluva Digelius on toiminut vuodesta 1971 asti. Lehtinen oli mukana yhtenä liikkeen perustajana alusta asti ja työskenteli kaupassa kuutena päivänä viikossa.

Lehtisen itsensä mukaan Digelius-levykaupan pitkän iän salaisuuksia olivat pohjaton rakkaus musiikkiin, perusteellinen tutustuminen musiikin historiaan, tinkimätön ja avoin suhtautuminen aina kiehtoviin musiikin reuna-alueisiin valtavirran ulkopuolella.

Kuva: www.digelius.com