10.10.2017

Viikon kirja: Sanna Karlström – Multaa sataa, Margareta

Radio Helsingin Viikon kirja on Sanna Karlströmin esikoisromaani Multaa sataa, Margareta.

Palkitun runoilijan esikoisromaanin kieli lumoaa ajattomuudellaan. Multaa sataa, Margareta -romaanissa muistot syövät elävältä.

Margareta on kadottanut elämästään ilon miehensä kuoltua. Hän asuu äitinsä ja tyttärensä kanssa isossa talossa, joka on täynnä muistoja. Margaretalle tyttären ilmeetkin ovat haudantakaisia viestejä, kivuliaan tuttuja. Isoäiti, tytär ja Margareta etsivät kukin pakoreittejä, mutta vain yksi heistä löytää tiensä ulos hapettomasta muistojen talosta.

Sanna Karlström on julkaissut aikaisemmin neljä runokokoelmaa. Hänen esikoisteoksensa Taivaan mittakaava sai Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon vuonna 2004. Karlström on saanut myös Tanssiva Karhu -runopalkinnon sekä Kalevi Jäntin palkinnon.

Sanna Karlström saapuu Suuren hesalaisen kirjakerhon vieraaksi keskiviikkona klo 18-19.