13.9.2017

Miten Esineiden internet vaikuttaa koteihimme tulevaisuudessa? Kuuntele luento!

Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa kuultiin hollantilaisen suunnittelijan Jan Belonin ajatuksia IoT-kodista.

Jan Belon on yksi Rotterdamissa sijaitsevan design studio Afdeling Buitengewone Zakenin perustajista. Hän puhuu osana Home Revisited –näyttelyn oheisohjelmaa tulevaisuuden IoT-kodista ja siihen liittyvistä kysymyksistä koskien yksityisyyttä, kotoisuuden tunnetta ja kodin transformatiivista roolia.

Afdeling Buitengewone Zakenin ydintiimissä on järjestelmäsuunnittelijoita, jotka ovat erikoistuneet muuntamaan ideoita ja visioita konkreettisiksi tuotteiksi, palveluiksi ja kokemuksiksi. Jan opiskeli teollista muotoilua Eindhovenin teknillisessä yliopistossa. Graduaan varten hän tutki yksinäisyyttä ja sen vaikutusta ikääntyneisiin. Projekti herätti intohimon palvelumuotoilua, sosiaalisia innovaatioita ja start-upeja kohtaan. Jan on suunnittelija, yrittäjä ja tutkija sekä online-ruokakauppa Locaforan ja Openr- start-upin alullepanija.

Kuuntele Jan Belon luento ohesta ja katso alta muutama slide esityksestä.

 

Iittala & Arabia Muotoilukeskus on Radio Helsingin yhteistyökumppani.