10.8.2017

Radio Helsingin Flow-tärpit

Flow Festival käynnistyy perjantaina 11. elokuuta. Oma aikataulu on syytä suunnitella, ettei helmiä mene ohitse. Radio Helsingin tekijät valitsivat mielenkiintoisimmat keikat Flow Festivalin ohjelmasta.

 

Sisältöjohtaja Maria Veitola ympyröi festariohjelmasta värikynällä ainakin seuraavat keikat.

BETH DITTO perjantaina klo 20.15 – Main Stage

”Rakastin Gossip-bändiä ja myös Ditton soolomatsku on timanttia. Odotan kuumaa showta, hikisiä tansseja, överihienoja asuja sekä tietysti Bethin ääntä, josta tulee kylmät väreet.”

LANA DEL REY perjantaina klo 22.45 – Main Stage

”Pakko mennä katsomaan onko Lana totta.”

ALMA lauantaina klo 22.00 –  Lapin Kulta Red Arena

”Alma siivosi kaksi vuotta sitten Flow’n vessoja, veti viime vuonna sunnuntai-iltapäivänä pikkuteltassa keikan perheellisille. Tänä vuonna Alma esiintyy jättiteltassa lauantai-iltana. Kun homma etenee tätä vauhtia, kelatkaa missä Alma on vuoden tai kymmenen päästä! Alma on vapahtaja jota maailma ja erityisesti maailman naiset tarvitsevat just nyt. Rakastan.”

PRINCESS NOKIA sunnuntaina klo 17.30 – Zalando Black Tent

”Hiphopin naiskuvaa laajentava runoilija ja poliittinen toimija, jonka IG-profiilikuvana on Tyttökultien Sophia. Arvostan.”

 + LAURA VÄINÖLÄ – Altar of Attraction

”Mun on vähän vaikea kestää ihmismassoja ja tungosta, joten Flowssa on pakko päästä välillä rauhoittumaan, että jaksaa taas ängetä itsensä hyville mestoille katsomaan keikkoja. Kukkajumalatar ja muotoilija Laura Väinölä on tehnyt takapihalle jonkun ihanan rauhoittumispaikan ja alttarin. Tiedän jo nyt, että mut löytää kaikista varmimmin sieltä.”

 

Fedja Kamari eli Töölön Ketterän Handshaking nähdään Zalando Black Tent -lavalla lauantaina klo 14.30. Seuraavilla keikoilla hänet voi kuitenkin bongata yleisöstä.

LITKU KLEMETTI perjantaina klo 17.45 – Zalando Black Tent

”Tänä vuonna vähän joka paikassa ja kaikkien huulilla, mutta ansaitusti. Vuosi sitten esiinnyttiin samassa teltassa, kuten myös tänä vuonna. Ajattelen salaa, että ollaan bändeinä jotain kaukaisia sisaruksia. Oon ollut tosi vaikuttunut ja iloinen bändin menestyksestä. Flow’n keikka on taatusti upea ja energinen.”

ORANSSI PAZUZU perjantaina klo 19.15 – Zalando Black Tent

”Näin bändin Provinssissa Radio Helsinki stagella, ehkä vähän vahingossa. Bändin soittaessa oli upea vaaleanpunainen iltarusko ja samaan aikaan huumaava pauhaus kuului lavan taakse, jossa istuskeltiin. Uskaltauduttiin lavan oikealle puolelle ja vastaan iskenyt äänivalli piti otteessaan keikan loppuun asti.”

SOICHI TERADA lauantaina klo 18.00 – Resident Advisor Front Yard

”Ihastuin Soichi Teradan konstailemattomaan ja leikkisään house-soundiin harmillisesti vasta levyltä, koska olen missannut aiemmat klubivierailut Helsingissä. Odotan keikalta vastapainoa nykyään vallalla olevalle melko kolkolle ja ankaralle klubisoundille. Lisäksi olen viime aikoina vähän hullaantunut Japanista. Elän kai jotain omaa j-pop -vaihetta.”

KATERINA PRESENTS ÉMOTSIYA lauantaina klo 18.00 – Backyard

”Eräänlainen Flow-perinne on myös kolmen päivän jumitus Backyardilla, ja se onnistuu lauantainakin helposti esimerkiksi Katerinan seurassa. Vangitseva DJ, joka livahti näpeistämme ulkomaille, mutta onneksi saatiin Flow-vieraaksi. Katerinan keikoissa on taikaa ja jotain selittämätöntä, jota voi vain ihmetellä.”

VESTA sunnuntaina klo 14.15 – Zalando Black Tent

”Ihan lyhyessä hetkessä joka paikassa on myös Vesta. Joka festarilla, usealla keikalla. Silmänräpäyksessä taitavan ja vakuuttavan bändin kasannut Vesta ottaa jalansijaa suomalaisessa pop-musiikissa vauhdilla. Käy katsomassa nyt, mieti sitä ensi kesänä ja häkelly.”

 

Radio Helsingin lauantai-illoista tuttu Irene Kostas esiintyy Flow’n Backyardilla perjantaina klo 16. Irene suosittelee seuraavia keikkoja.

SAMULI KEMPPI perjantaina klo 19.00 – Voimala

”Samuli Kemppi on loistava tuottaja ja dj, jonka seteissä on aina energia kohdillaan. Laaja musiikillinen tietämys kuuluu myös ennakkoluulottomassa selektiossa.”

PLANETARY ASSAULT SYSTEMS perjantaina klo 22.30 – Voimala 

”Teknosuuruus, jonka jylhä ja tinkimätön äänimaisema on vertaansa vaille.”

NINA KRAVIZ lauantaina klo 21.00 – Voimala

”Mielenkiintoinen hahmo, jonka energia tarttuu!”

ALEKSI PERÄLÄ sunnuntaina klo 21.30 – Voimala

”Aleksi on yksi mielenkiintoisimpia ja omaleimaisimpia tuottajia. Colundi-viritysjärjestelmällä syntyy saundia, jota ei voi määritellä tai lokeroida.”

 

Radio Helsingin musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen on ollut mukana Flow Festivalin ohjelmaryhmässä. Näitä keikkoja ei hänen mielestään kannata missata.

MIDORI TAKADA lauantaina klo 15.00 – The Other Sound

”Festarihumun ahdistaessa uppoudu Takadan ambientmaisemiin.”

JULIE BYRNE lauantaina klo 15.45 – Bright Balloon 360° Stage

”Tunnelmointia ja herkistelyä balloonilla!”

DEATH GRIPS lauantaina klo 00.00 – Zalando Black Tent

”Häröräpin kuninkaat viimeinkin Suomessa.”

JENNY HVAL sunnuntaina klo 19.00 – Zalando Black Tent

”Tämän hetken parasta musaa Skandeista.”

 

Radio Émotsiyan Sunny Seppä aka SANSIBAR esiintyy yhdessä Denzelin kanssa perjantaina klo 20.30 Flow’n uudessa venuessa, Red Gardenissa. DJ-tuottaja vinkkaa seuraavista keikoista.

APHEX TWIN perjantaina klo 21.15 –  Lapin Kulta Red Arena

”Cornwallin lahja maailmalle, elektronisen tanssimusiikin suurimpia vaikuttajia. Legenda.”

LORENZO SENNI perjantaina klo 21.45 – Voimala

”Trancen build-upeista ammenta äänitaiteilija on tämän hetken kiinnostavimpia kokeellisen klubimusiikin tekijöitä. Odotan keikalta lasertäyteistä audiovisuaalista tykitystä.”

MR FINGERS AKA LARRY HEARD sunnuntaina klo 22.45 – Zalando Black Tent

”House musiikin suurimpia pioneereja. Julkaissut lukemattomat määrät genren klassikokappaleita, kuten Can You Feel it ja The Sun Can’t Compare.”