27.7.2017

Pitääkö oluesta kilpailla?

Radio Helsingin olutohjelma Kippiksen valtaavat torstaina olutkilpailut. Lähetys tehdään suorana Yrjönkadun G Livelabista.

Paljonko olutkilpailuja Suomeen mahtuu? Asiaa selvittämässä Suomen Paras Olut -kilpailun järjestäjä Kari Likovuori ja Helsinki Beer Festivalin Markku Korhonen. Ohjelmassa maistellaan myös pähkinöitä tummien portereiden kanssa. Keskustelua vetää Ikke Ikäläinen ja viikon reseptinä on pähkinä & vaahtokarkkibrownie.

Oluet:

Porter Valamon Luostari Dubbel

Hiisipanimon Imperial Stout

Koff Porter

Pähkinä & vaahtokarkkibrownie

 

150 g tummaa suklaata

150 g voita

20 vaahtokarkkia

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl Estrella Nut&Cranberry Mix

 

Koristeeksi:

50 g maitosuklaata

1 dl Estrella Nut&Cranberry Mix

 

Sulata suklaa ja voi (voit tehdä sen vesihauteessa tai mikrossa) ja anna jäähtyä hetken. Pieni vaahtokarkit kuutioiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja vaahtokarkit munavaahtoon. Lisää sitten vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Lopuksi sekoita joukkoon pähkinät.

Tee taikinasta kekoja leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä brownie. Sulata maitosuklaa ja sekoita siihen pähkinät. Kuorruta browniet seoksella. Nauti tuhdin porter-oluen kera.

Kippis! taajuudella torstaisin klo 18-19. Ohjelman tarjoaa Estrella.