21.6.2017

Gluteenittomalla oluella menestykseen?

Radio Helsingin olutohjelmassa pohditaan gluteenittoman oluen syvintä olemusta.

Onko gluteenittoman oluen myynti Suomessa suurta ja miten siihen suhtaudutaan ulkomailla? Keskustelemassa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan markkinointipäällikkö Ville Alanko ja Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska. Samalla nautimme sipsejä kreikkalaiseen tyyliin gluteenittomien oluiden kera ja kerromme Kippiksen juhannusvinkit!

Oluet:

GFA Ale, Nick Stafford’s Hambleton Ales 4,7%

Monty Masquerade Bitter, Montys Brewery 4,6%

Green’s Lager, Green´s Beer, 4,0%

Sipsit kreikkalaiseen tyyliin

½ pss Estrella Tsatziki-sipsejä

½ pkt fetajuustoa

1,5 dl mustia oliiveja pienittynä

½ kurkku viipaloituna

2 tomaattia pienittynä

Kaada sipsit laakealle lautaselle. Murustele päälle fetaa, lisää kurkkuviipaleet, pienittyjä oliiveja ja tomaatteja. Nauti heti hyvässä seurassa, juomana vaalean raikas golden ale.