16.6.2017

Ruskeat Tytöt ja Radio Helsinki yhteistyöhön!

Radio Helsinki julkaisee jatkossa Ruskeat Tytöt -podcasteja. Ensimmäisenä vuorossa on Afrosuomen historiaa etsimässä -sarja.

Ruskeat Tytöt on Radio Helsingissä aiemmin Uusi Legacy -ohjelmaa tehneen Koko Hubaran päätoimittama meiltä meille -periaatteella toimiva media. Kaikki sisältö on ruskeiden suomalaisten ensisijaisesti ruskeille suomalaisille tuottamaa kulttuuri- ja lifestylesisältöä, unohtamatta etnisiä vähemmistöjä koskevia poliittisia kysymyksiä.

Afrosuomen historiaa etsimässä -podcast on kuusiosainen sarja, joka kartoittaa mustien suomalaisten taustoja kronologisesti ja eri teemoista käsin. Podcast-sarja on osa Koneen säätiön rahoittamaa Ruskeat Tytöt -verkkomedian tiede-, taide- ja kulttuurisisältöjen kehittämis- ja pilotointihanketta. Radio Helsinki on mukana ensimmäisen jakson levityksessä. Jatkossa radio tarjoaa myös teknisen tuotantoalustan Ruskeiden Tyttöjen podcasteille.

”Henkilökohtaisesti tämä yhteistyö on ihana ja luonteva jatkumo aiemmalle työskentelylleni Radio Helsingissä. Lisäksi Radio Helsinki on ollut yksi Ruskeiden Tyttöjen esikuvista sen rakennusvaiheessa: itsenäinen, yhteisöstä lähtenyt DIY-media, joka on kasvanut vuosien varrella keskeiseksi ja korvaamattomaksi osaksi suomalaista kulttuurimediakenttää. Yhteistyö tuo meille varmasti yleisöä, jota emme olisi yksin saavuttaneet. Tällaiset medioiden väliset yhteistyökuviot kielivät mielestäni muutoksesta alalla: enää ei tarvitse kyräillä kateellisena mitä muut tekevät ja yrittää olla aina askeleen edellä kilpailussa, vaan yhdessä voi saada aikaiseksi paljon enemmän ja isommin. Somesta kuunneltavaa poimivaa kuluttajaa kiinnostaa hyvä sisältö, persoonalliset tekijät, inhimillinen meininki, ei se, mikä yritys taustalla pyörii”, Koko Hubara kertoo.

Afrosuomen historiaa etsimässä -podcast-sarjan lisäksi tulossa on sarjoja seksistä ja ihmissuhteista, kirjallisuudesta ja itsensä rakastamisesta poliittisena tekona.

Kuuntele Afrosuomen historiaa etsimässä -sarjan ensimmäinen osa ”Keitä olemme ja onko meillä historiaa?” täältä.