16.6.2017

Afrosuomen historiaa etsimässä -podcast: Keitä olemme ja onko meillä historiaa?

Ruskeat Tytöt -podcastin ensimmäisessä jaksossa etsitään sanoja, joilla voisi puhua mustista suomalaisista ja heidän historiastaan.

 

Afrosuomen historiaa etsimässä on kuusiosainen, kerran kuukaudessa ilmestyvä podcast-sarja, jonka toimittaa Maija Baijukya. Sarja kartoittaa Suomen historiaa mustien suomalaisten näkökulmasta, tuoden esiin sekä kronologisen historian että erilaisia teemoja aiheen ympäriltä.

Ensimmäisessä jaksossa piirretään viitekehys keskustelulle: siinä etsitään sanoja, joilla ylipäätään voisi puhua mustista suomalaisista ja heidän historiastaan. Ohjelmassa käsitellään muun muassa  sanan “afro” etymologia, Afrikan historiaa sekä itse maanosassa että Euroopassa ja Suomessa. Haastateltavana on Tampereen yliopiston sosiaaliantropologian dosentti Anna Rastas.

Afrosuomen historiaa etsimässä on osa Koneen säätiön rahoittamaa Ruskeat Tytöt -verkkomedian tiede-, taide- ja kulttuurisisältöjen kehittämis- ja pilotointihanketta. Radio Helsinki on mukana ensimmäisen jakson levityksessä. Jatkossa radio tarjoaa myös teknisen tuotantoalustan Ruskeiden Tyttöjen podcasteille.

Afrosuomen historiaa etsimässä -podcast-sarjan lisäksi tulossa on sarjoja seksistä ja ihmissuhteista, kirjallisuudesta ja itsensä rakastamisesta poliittisena tekona.