14.6.2017

Kannattaako ravintolalle suunnitella oma olut?

Entistä enemmän näkee ravintolalla omaa, heille räätälöidysti suunniteltua olutta. Miksi tällaista tehdään ja onko oma olut ravintolan myyntivaltti?

Studiossa Anikón ja Iken kanssa keskustelemassa omaa olutta Gastropub Stone’s -ravintolan hampurilaiselle tekevä Nokian Panimon Matti Heikkilä ja oman oluen omaavan ravintola Hietan Jani Hiltunen. Samalla maistellaan paahdettuja kasviksia maapähkinä & avokadodipillä ja nautitaan raikkaita vehnäoluita.

Oluet:

Rainy Summer 4,7%, Mallaskosken Panimo, Suomi

Bock´s Weissvier 4,7%, Bock´s Corner Brewery, Suomi

White Rabbit Blanche 4,7%, CR/AK Brewery, Italy

 

 

Paahdetut herkkusienet ja pikkupaprikat maapähkinä & avokadodipillä (4:lle henkilölle)

Noin 10-15 kokonaista herkkusientä

Noin 10-15 Pimientos de Padrón -pikkupaprikaa

Öljyä

Dippi:

1 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl majoneesia

1 avokado

Suolaa ja mustapippuria

2 dl paahdettuja maapähkinöitä

Pese ja putsaa herkkusienet ja paprikat. Paahda ne uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan tai grillaa reippaan paahtuneiksi. Sekoita jogurtti, majoneesi ja avokado sauvasekoittimella dipiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada dippi huoneenlämpöisten paprikoiden ja sienten päälle ja ripottele koko komeuden päälle maapähkinät. Nauti heti raikkaan hedelmäisen vehnäoluen kera.

Kippis! – Olut ystävien seurassa torstaisin klo 18-19. Ohjelman tarjoaa Estrella.