6.6.2017

Viikon kirja: Maria Peura – Tunkeilijat

Maria Peuran novellikokoelma Tunkeilijat pureutuu kehollisuuteen ja erilaisiin rajanylityksiin.

Tunkeilijat on kokoelma tekstejä rajojen ylittämisestä. Milloin luottamus parisuhteessa muuttuu väkivallaksi tai lapsuuden ja aikuisuuden raja rikotaan, milloin taas maiden rajat ylittäviä ihmisiä pidetään tunkeilevina eläiminä. Logiikka on usein sama: epävarmuus ja pelko tuntemattoman edessä. Novellit katsovat yhtä suoraan ja peittelemättä niin lapsuuden kokemuksia kuin vastaanottokeskuksen uusia tulijoita, niin asukkaita kuin työntekijöitäkin. Meitä ja muita.

Voit voittaa Viikon kirjan itsellesi keskiviikkoisin Radio Helsingin aamuissa. Ole kuulolla ja seuraa radion Facebook-sivua!

Kirjailija Maria Peura vieraana myös illan Suuressa Hesalaisessa kirjakerhossa klo 18-19.