12.5.2017

Podcast: Onko fantasiajalkapallo pilannut jalkapallokulttuurin?

Jumalan käsi -ohjelmassa pohdittiin jalkapallon monikerroksisuutta ja perehdyttiin fantasiajalkapalloon.

 

Fantasiajalkapallossa oikeiden jalkapallo-otteluiden tulokset tuottavat raakadataa, joka vaikuttaa selaimessa pelattavan virtuaaliliigan tuloksiin ja pelaajien pisteisiin. Alunperin kaudelle 2002-2003 lanseerattu englantilainen Fantasy Premier League vetää tuhansia pelaajia pelkästään Suomessa. Miten fantasiajalkapallo vaikuttaa fanikulttuuriin, kun katufutiksen sijaan jalkapalloa pelataankin nykyään virtuaalitodellisuudessa? Entä miltä tuntuu, kun oman suosikkijoukkueen otteluvoitto aiheuttaa oman fantasiajoukkueen häviön?

Studiossa vieraana pelitutkija ja Manchester Cityn kannattaja Olli Sotamaa.

Kuuntele podcast!