2.5.2017

Muusikot äänessä: multi-instrumentalisti Maija Kauhanen

Radio Helsingin kotisivulla julkaistaan viikoittain yhden muusikon tarina videona. Tämän viikon haastattelupaikan saa kansainvälisessäkin nosteessa oleva ja Kritiikin Kannukset -palkinnon voittanut Maija Kauhanen.

Kanteletta, laulua ja lyömäsoittimia yhdistävä Maija Kauhanen on soittanut ympäri maailmaa Saksasta Japaniin lukuisissa kokoonpanoissa ja moninainisissa tyylilajeissa indiepopista kansanmusiikkiin. Kauhasen pääsoitin on kantele, jonka soittamiseen hän on kehittänyt täysin uusia tekniikoita ja hyödyntänyt myös harvinaisempia tyylejä, kuten puutikun ja plektran käyttöä. Monipuolisuutensa vuoksi paljon kysytty freelance-muusikko sekä ylistetyn Raivopyörä soololevynsä myötä artisti on monessa mukana, ja hänen soittoaan on kuultu mm. Palefacen kaltaisten artistien tuotannossakin.

Muusikot kertovat Radio Helsingin taajuudella tarinansa. Suomen muusikkojen juhlavuoden kunniaksi Radio Helsingissä on viikottain äänessä taiteilija, joka kertoo, miten on päätynyt ammattiinsa – ja mitä sitten tapahtui.

Muusikot ovat äänessä Radio Helsingin kotisivulla, somessa sekä taajuudella. Viikon taiteilijaa kuullaan taajuudella maanantaisin klo 11:30, keskiviikkoisin noin klo 17:00 ja torstaisin klo 14:30.

Muusikot äänessä -sarja tehdään yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa osana liiton 100-vuotisjuhlaohjelmaa.