10.4.2017

Turhaa tietoa pikkereistä, betonilla täytetystä hevosesta ja jouhikosta

Seitsemännessä Turhaa tietoa –podcastissa soitamme Ulvilaan Friitalan kylään museoamanuenssi Ilkka Tarvaiselle, joka työskentelee Suomen ainoassa nahkamuseossa.

 

Museo on Suomen vähiten vierailtuja. Siellä on kuitenkin monia koko maailmassa ainutlaatuisia esineitä kuten betonilla täytetty hevonen ja pikkereitä, jotka ovat saaneet nimensä siitä, että niistä lähtee ääni pik-pik-pik. Kysymme Ilkka Tarvaiselta, miten nahkamuseot saavat Suomen nousuun. Tarvainen kertoo, että kun museoilta leikataan rahaa, saadaan Suomi varmasti laskuun. Podcastin lopuksi Taina Riikonen viipyilee Rauno Niemisen ”Soitinten rakentaminen tutkimalla. Esimerkkinä jouhikko” -kirjan äärellä. Tämä ohjelma on Suomen viennin kannalta täysin tyhjänpäiväinen.

Turhan tiedon podcastin tarjoaa Koneen Säätiö, ja sen toimittavat Taina Riikonen ja Janne Saarikivi.