13.3.2017

Muusikot äänessä: Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen

Radio Helsingin kotisivulla julkaistaan viikottain yhden muusikon tarina videona. Viikon taiteilijaa kuullaan maanantaisin klo 11:30, keskiviikkoisin noin klo 17:00 ja torstaisin klo 14:30.

Muusikko ja säveltäjä Kimmo Pohjonen on toiminut esiintyvänä taiteilijana yli 30 vuotta kiertäen useita satoja kansainvälisiä festivaaleja muun muassa maailmanmusiikin, jazzin ja kokeellisen musiikin alueilla. Pohjonen on uudistanut harmonikan soittoa sekä säveltäjänä että elektroakustisen harmonikkasoundin luojana ja siten onnistunut synnyttämään oman genren harmonikkansa ympärille. Pohjonen on toiminut lukuisissa taiteiden välisissä projekteissa eri alojen artistien kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat olleet muun muassa Kronos Quartet, Ismo Alanko, Trey Gunn, Pat Mastelotto (King Crimson), tanssija Minna Tervamäki, sekä romanikatusoittajat ja maaseudun farmarit niin Suomessa kuin ulkomailla.

Kimmo Pohjosen tuorein aluevaltaus on Kölnin Filharmonian tilaama teos haitarille ja uruille. Useita vuosia kestäneessä prosessissa Pohjosen tavoitteena on ollut luoda uusi soitin, jossa urut heräävät eloon elektronisesti harmonikan kautta. Ultra Organ nimeä kantava teos kantaesitetään Kölnin Filharmoniassa tulevana keskiviikkona 15.3.2017.

Muusikot kertovat Radio Helsingin taajuudella tarinansa. Suomen muusikkojen juhlavuoden kunniaksi Radio Helsingissä on viikottain äänessä taiteilija, joka kertoo miten on päätynyt ammattiinsa – ja mitä sitten tapahtui. Sarjan myötä tutustutaan paremmin ennestään tuttuihin, mutta lisäksi selviää, keitä ovat ne, joiden taiteilun tahtiin olemme tietämättämme tottuneet.

Muusikkohaastattelut tehdään yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa osana liiton 100-vuotisjuhlaohjelmaa.

Muusikot ovat äänessä Radio Helsingin kotisivulla, somessa sekä taajuudella. Viikon taiteilijaa kuullaan maanantaisin klo 11:30, keskiviikkoisin noin klo 17:00 ja torstaisin klo 14:30.