20.2.2017

Kevätohjelmiston tiistai-illoissa Klasarikelluntaa Ville Kompan kanssa

Radio Helsingissä alkaa klassisen musiikin erikoisohjelma helmikuun 28. päivä. Ohjelman juontaa Ville Komppa.

Ville Komppaa on jossain yhteydessä sanottu klassisen musiikin vapaa-asiantuntijaksi. Rakkauden orkesterimusiikkiin lapsuudenkodistaan perinyt muusikko ja toimittaja ei ole vielä unohtanut olevansa klarinetisti, toivoo edelleen ehtivänsä säveltää, tekee akateemista uraa Sibelius-Akatemiassa teoriaopettajana ja kirjoittaa musiikista sekä toimittaa radio-ohjelmia.

Klasarikelluntaa tehdään nimestään huolimatta tutkimusmatkana klassisen musiikin yllätyksellisimpiinkin juoksutuksiin ja klustereihin. Ville Komppa sukeltaa vaihtuvin vierain vuosisataisen musiikinhistorian syvyyksiin ja nostaa päänsä pinnalle kertoakseen myös musiikin tekemisestä. Välillä ehtii onneksi kellumaan suloisten sävelten liplatellessa ja ilta-auringon paistaessa.

Klasarikelluntaa 28. helmikuuta alkaen tiistaisin klo 19–21.