15.2.2017

Keskiviikkona taajuudella Turhaa tietoa

Kevätohjelmistossa Radio Helsingin iltapäivissä kuullaan Turhaa tietoa. Turhan tiedon -podcastia juontavat Taina Riikonen ja Janne Saarikivi.

Turhaa tietoa on epätrendikkäin radiosisältö ikinä! Turhaa tietoa ei soita musiikkia tai puhu katu-uskottavia asioita. Ohjelmassa perehdytään sössöttäen unohdettuhin tietoihin kaikkien marginaalien takana. Avataan kirjoja, joita ei ole luettu sataan vuoteen, vieraillaan museoissa, joissa käy vähiten vierailijoita ja etsitään oudoimpia asioita, joita joku intohimoisesti tutkii ja harrastaa, koska Turhaa tietoa uskoo, että se vasta onkin oleellista. Jos on mielestäsi tärkeää saada Suomi nousuun, älä kuuntele tätä ohjelmaa.

Taina Riikonen on äänitaiteilija ja musiikintutkija, joka kuuntelee mielellään metroja, nahkahousuja ja hikeä. Tainalla on muusikkomenneisyys, mutta nykyisin hän tekee taidetta ja tiedettä erilaisissa projekteissa. Tainan tämänhetkinen lempisoitin on avaamistaan odottavan Aalto-yliopiston metroaseman roskiksesta löytynyt vesijohdon pätkä.

Janne Saarikivi on henkilö tieteen ja kulttuurielämän rajamailta. Hän on kirjoittanut lauluja Ultra Bralle, kolumnoinut Parnassoon, Helsingin Sanomiin ja Imageen, viisastellut aamu-tv:n Jälkiviisaissa ja toimittanut tiedeteoksia ja oppikirjoja sanojen historiasta ja monikielisyydestä. Hän on toiminut Helsingin yliopiston suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professorina. Tällä hetkellä Janne on tutkija ja dosentti. Hän opiskelee jatkuvasti uusia kieliä, joita puhuu Siperiassa kolme mummoa.

Turhaa tietoa Radio Helsingin kotisivulla maanantaisin podcastina klo 12. Radio Helsingin iltapäivissä kuullaan pätkiä viikon podcastista.

Turhan tiedon mahdollistaa Koneen Säätiö.